Freelance activiteiten - Rick Hoebée


Rick Hoebee

Sinds 2007 heb ik vele projecten gedaan als Microsoft Dynamics D365 for sales en operations consultant. (Vroeger bekend als Axapta / AX3.0 / AX2009 / AX2012). In de loop der jaren heb ik mezelf ontwikkeld tot functioneel solution architect en product owner. Ondanks mijn roots in Dynamics AX en ERP systemen ben ik ook goed inzetbaar in andere pakketten en technieken.

Door mijn sterk analytisch vermogen ben ik in staat om problemen/uitdagingen me snel eigen te maken en af te pellen tot behapbare onderdelen. Ondanks mijn managent skills ben ik het liefst bezig met de functionaliteit. Ik ben loyaal en bouw langdurige relaties op met mijn opdrachtgevers. Door de geleverde kwaliteit wordt er vaak persoonlijk om mij gevraagd.

Inhuren

Heeft mijn profiel uw interesse gewekt en overweegt u mij in te huren als Product Owner, Functional solution architect of als IT consultant? Neem dan gerust contact op via rick@onsitesolutions.nl

Projecten

Hieronder een (kleine) selectie van de projecten welke me het meest zijn bijgebleven.
Voor meer informatie over mijn achtergrond kunt u mijn profiel op Linked In bekijken

Bij de KNHS heb ik vele projecten uitgevoerd en geleid. Waaronder een grote ERP implementatie en upgrade. De meest uitdagende opdracht was het automatiseren van de paardensport wedstrijdverwerking. Alle dressuur en spring uitslagen worden middels deze module verwerkt tot standen. Ook ben ik verantwoordelijk geweest voor het ontwikkelen van het mijnKNHS portaal en de mijnKNHS app.

Bij Flora Holland was ik als solution architect verantwoordelijk om in korte tijd een middleware oplossing te bouwen tussen de webshop, SAP en het veiling handelssysteem. De tijdsdruk, de verschillende disciplines en verschillende systemen maakten dit tot een opdracht welke ik niet snel zal vergeten. Dit project heeft alleen kunnen slagen door de aanwezigheid van gemotiveerde professionals die elk in hun eigen discipline excelleerden.

Bij KPMG Crimsonwing ben ik actief als product owner voor een ledenoplossing en tevens verantwoordelijk voor implementaties hiervan. Dagelijks zijn 65 fte in binnen en buitenland bezig met de ontwikkeling en implementatie van dit product.

Scrum & DevOps

Ik ben een groot voorstander van Scrum en DevOps. Dit kan echter alleen een succes worden als de hele organisatie hierin mee gaat. Tevens vereist het ook de juiste training, houding en professionaliteit van het dev team zelf. Zelf heb ik de volgende certificaten:
- PSM I (Professional Scrum Master I)
- PSPO I (Professional Scrum Product Owner I)

Scrum certifications earned by Rick Hoebée

Product owner

Het vinden van een goede product owner is niet altijd eenvoudig. Het dient een persoon te zijn die de business begrijpt, analytisch is, maar ook in staat is met het dev team technische details te bespreken. Indien u meer tijd wilt nemen om de juiste persoon te vinden kunt u mij inhuren om deze rol gedurende een bepaalde periode in te laten vullen.

Functioneel solution architect / business analist

Mijn passie ligt in het ontwerpen van (complexe) functionele processen t.b.v. automatisering. Een highlevel blue print document kan als basis dienen voor implementatie of softwareontwikkelingen. Als solution architect kan ik u helpen om de processen te analyseren en documenteren. Dit kan gaan van kleine projecten tot de implementatie van complete ERP systemen. Door de vele ERP implementaties welke ik de afgelopen jaren heb begeleid, haalt u hiermee de juiste professional in huis. Ook voor projecten welke in een moeilijke fase zitten, kan ik de persoon zijn die het team weer naar succes drijft.

In de loop der jaren ben ik erachter gekomen dat mijn kracht ook vooral ligt bij het uitwerken van nieuwe ideeën. Daar waar sommigen struikelen om ideeën concreet te maken ben ik vaak in staat om snel met gestructureerde plannen te komen.

IT consultant

Indien nodig kan ik ook tijdelijk ingezet worden als IT consultant in een werkgroep. Denk hierbij aan werkzaamheden zoals testen, documenteren of het verzorgen van trainingen.

Geïnteresseerd?
Stuur ons een Bericht

We reageren binnen 1 werkdag op uw bericht.